mandag 1. desember 2008

Krusene fra EgersundKrusene fra Egersund er velkjente samlerobjekter. Helt fra Feyer-tiden ble det produsert krus med flotte motiver. Fra denne perioden er det kjent krus med dekor "China" og senere finner man også krus med motiver av kjente personer og stedsmotiver. Også barnemotiver ble brukt i denne perioden. Brudefølge fra Sundmøre dukker også opp i slutten av Feyer-perioden. I denne perioden kjenner man til at formen på krusene enten hadde sokkel eller var glatte.


På slutten av 1800-tallet og litt ut på 1900-tallet ble krus med sokkel mindre vanlige. De mest kjente krusene med sokkel fra denne tidsperioden er krus av modell "Høie" med dekoren Brudefølge fra Søndmør i farget dekor eller "National" i farger. Disse krusene ble nok produsert fra 1890-årene og fram til ca 1920. Dekorer som opptrer ofte på krus fra slutten av 1800-tallet og utover 1900-tallet er for eksempel "Rottejakten", "Lassokaster" og Brudefølge.

1 kommentar:

Høvik Glass sa...

Hei Feyer samler.

Du har nok sammlet en del år med Feyer og Egersund. For det er mange flotte gjenstander du har. Jeg har ikke så mye av Feyer eller Egersund. jeg lurere på om du kan hjelpe meg med et par gjenstander som jeg lurere på om er "Egersund". Jeg har et krus med china motiv på og en kopp begge er ustemplet. Ser ut til at jeg ikke får sendt deg bilde av krus og kopp! Min e-post addresse:24-karat@online.no Send meg en mail så kan jeg sende deg bilder. Min hjemmeside: www.norskt-glass.com.
Håper på svar. Mvh glass samler Kurt.